Κοιλιοπλαστική

koilioplastikh1Η Κοιλιοπλαστική, κοινώς γνωστή ως «tummy tuck» είναι μια σημαντική χειρουργική διαδικασία που κάνει επίπεδη τη κοιλιά σας με την αφαίρεση του επιπλέον λίπους και δέρματος και αποκαθιστά τους μυς στην κοιλιά επιτυγχάνοντας τη σύσφιξη τους. Η κοιλιοπλαστική μπορεί να μειώσει δραματικά την εμφάνιση της πτώσης ή τη προβολή της κοιλιάς.

Γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί 2 ή ακόμα και περισσότερες ώρες.

Στην κοιλιακή χώρα βάζουμε ειδική ζώνη συγκράτησης μετά τη διαδικασία του χειρουργείου η οποία φοριέται για περίπου ένα μήνα. Η νοσηλεία διαρκεί 1-2 ημέρες, και η συνολική διαδικασία ανάρρωσης διαρκεί 2-4 εβδομάδες.

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες που μας οδηγούν στην επιλογή της Κοιλιοπλαστικής:

  • Εγκυμοσύνη
  • Σημαντική μείωση του βάρους
  • Διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών και αποδυνάμωση του κοιλιακού τοιχώματος

Στις γυναίκες που υπέστησαν απότομη μείωση βάρους μετά από εγκυμοσύνη ή απώλεσαν κιλά συνέπεια δίαιτας, ή απώλεσαν κιλά μετά από κάποια βαροιατρική επέμβαση, το δέρμα είναι συχνά χαλαρώνει, αποκτά ραβδώσεις και παραμένει σε περίσσεια. Η χαλάρωση αυτή συχνά, προκαλεί λειτουργική διαταραχή του κοιλιακού τοιχώματος.

Η πλαστική χειρουργική επέμβαση μειώνει το χάσμα μεταξύ των ορθών κοιλιακών μυών , απομακρύνει την περίσσεια του δέρματος και του λίπους με ταυτόχρονη λιποαναρρόφηση , και μετακινεί τον ομφαλό στη φυσική του θέση.

Η κοιλιοπλαστική είναι επίσης μια εναλλακτική λύση για τους άνδρες που ήταν παχύσαρκοι και εξακολουθούν να έχουν περίσσεια δέρματος στην κοιλιακή χώρα μετά από μείωση του βάρους. Στους άνδρες το λίπος συχνά εναποτίθεται στην κοιλιακή κοιλότητα και όχι στο χόριο. Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νού ότι η κοιλιοπλαστική δεν θα λύσει αυτό το πρόβλημα.

koilioplastikh2

Πότε είναι απαραίτητη η λιποαναρρόφηση στη κοιλιοπλαστική;

Η λιποαναρρόφηση είναι απαραίτητη όταν το δέρμα είναι σε καλή κατάσταση χωρίς ουλές (ραβδώσεις)και ραγάδες. Όταν δεν υπάρχει μεγάλη περίσσεια του δέρματος . Σήμερα, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός των πελατών που υποβάλλονται σε λιποαναρρόφηση έτσι γνωρίζουμε πολλά για τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος μετά από αυτήν την χειρουργική επέμβαση. Η λιποαναρρόφηση πιο συχνά συνιστάται, κυρίως σε νεότερα άτομα με πιο ελαστικό και σφριγηλό δέρμα.

Η κοιλιοπλαστική (Tummy Tuck) περιλαμβάνει:

  • Τη μείωση του περισσευούμενου δέρματος και του λίπους της κοιλιάς
  • Τη διόρθωση διαταραχών του δέρματος
  • Τη χειρουργική αποκατάσταση της διάστασης των ορθών κοιλιακών μυών

Κοιλιοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση υπό γενική αναισθησία . Οι υποψήφιοι πρέπει να μείνουν στο νοσοκομείο για τουλάχιστον μια ημέρα μετά τη χειρουργική επέμβαση. Ο πόνος μειώνεται από οπιούχα και οι παροχετεύσεις αφαιρούνται συνήθως μετά την πρώτη ή τη δεύτερη ημέρα. Ο πελάτης καλείται για την πρώτη αλλαγή τραύματος μετά από μια εβδομάδα, οι άλλες επισκέψεις προγραμματίζονται ξεχωριστά, ανάλογα με την επούλωση .

Τύποι κοιλιοπλαστικής :

  • Πλήρης κοιλιοπλαστική
  • Τροποποιημένη κοιλιοπλαστική
  • Μίνι κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική, όπως είπαμε, είναι μια  επέμβαση ιδιαίτερα χρήσιμη για τις γυναίκες που, μετά από πολλαπλές εγκυμοσύνες, έχουν χαλάρωση των κοιλιακών μυών και του δέρματος . Οι γυναίκες που σχεδιάζουν να αποκτήσουν παιδιά συνιστάται να αναβάλουν την χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, η χειρουργική επέμβαση δεν εμποδίζει μια άλλη εγκυμοσύνη. Αν δεν έχει παρέλθει τουλάχιστον ένα έτος μετά τον τοκετό, να αναβάλλετε την χειρουργική επέμβαση και να δώσετε χρόνο στο σώμα σας να ανακτήσει τη τελική του μορφή. Μην σχεδιάζετε τη χειρουργική επέμβαση, ενώ ακόμα θηλάζετε.

Το αποτέλεσμα της κοιλιοπλαστικής μπορεί να υποστηριχτεί τμε ταυτόχρονη λιποαναρρόφηση στην περιοχή των μηρών.

koiilioplastikh3Η κοιλιοπλαστική προκαλεί μια μεγάλη ουλή που είναι το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί για μια επίπεδη κοιλιά. Η ουλή συνήθως κρύβετε κάτω από το εσώρουχο.

Πριν τη κοιλιοπλαστική :

Κατά τη διάρκεια της αρχικής συζήτησης με το γιατρό σας, ο χειρουργός θα αξιολογήσει κατάσταση της υγείας σας, θα καθορίσει τον τρόπο επέμβασης, θα σας δείξει τα μελλοντικά αποτελέσματα και θα αξιολογήσει προσεκτικά τον τόνο του δέρματος σας. Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, ο χειρουργός θα πάρει φωτογραφίες της προς επέμβαση περιοχής σε διάφορες γωνίες λήψης για να προγραμματιστεί με λεπτομέρεια η επέμβαση. Πείτε στο χειρουργό σας αν καπνίζετε ή αν λαμβάνεται οποιαδήποτε φάρμακα, βιταμίνες ή άλλη αγωγή .

Ο χειρουργός σας θα σας δώσει οδηγίες για την προετοιμασία της χειρουργικής επέμβασης, συμπεριλαμβανομένων των κατευθυντήριων γραμμών σχετικά με το φαγητό, το ποτό, το κάπνισμα και τη λήψη ή την αποφυγή ορισμένων βιταμινών και φαρμάκων.

Τα αποτελέσματα είτε της πλήρους ή της μερικής κοιλιοπλαστικής είναι συνήθως μακρά. Επιταχύνονται στην περίπτωση που  ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση. Έχοντας κάνει μια κοιλιοπλαστική δεν σημαίνει ότι ποτέ δεν θα εναποτεθεί λίπος σε αυτό το σημείο.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ σεΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ