Ρινοπλαστική

SHFNBFΊσως η συχνότερη επέμβαση των πλαστικών χειρουργών η οποία εκτος από τον αισθητικό παράγοντα βελτιώνει και την αναπνευστική λειτουργία.

Η ρινοπλαστική γίνεται με γενική αναισθησία ή τοπική αναισθησία+ μέθη και πρόκειται για απλή διαδικασία που διαρκεί 1-2 ώρες. Ένα μέρος των χόνδρων και οστών, διαμορφώνεται. Η μύτη στερεώνεται με νάρθηκα γύψο για 7-10 ημέρες μετά την επέμβαση. Υπάρχει ένας επιπωματισμός στα ρουθούνια για την πρόληψη της αιμορραγίας για μία ημέρα έτσι είναι αναγκαίο να μείνετε στο νοσοκομείο για 1 ημέρα. Στη μετεγχειρητική περίοδο συχνά παρουσιάζονται οίδημα και μώλωπες στο πρόσωπο φαινόμενα τα οποία υποχωρούν μέσα σε λίγες ημέρες.

Η ρινοπλαστική είναι μία από τις πιο κοινές αλλά τεχνικά πιο δύσκολες διαδικασίες στην πλαστική χειρουργική. Είναι επιλέξιμος για μια ρινοπλαστική, όποιος έχει πλήρη ανάπτυξη, δηλαδή περίπου τα 18 έτη. Η ρινοπλαστική μπορεί να μειώσει ή να αυξήσει το μέγεθος της μύτης σας. Μπορεί να Διορθώσει το σχήμα της μύτης ή τη προβολή της, να περιορίσει τo εύρος των ρώθωνων. Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να κοντύνει ή να μακρύνει τη μύτη, και τις περισσότερες φορές είναι μια πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση που αλλάζει την ασυμμετρία της ρινός.

Η ρινοπλαστική μπορεί να γίνει για την επίτευξη των στόχων αισθητικής ή ακόμα και για σκοπούς ανακατασκευής μετά από τραυματισμό ή για να διορθώσει γενετικές ανωμαλίες, όπως σχιστίες παραμορφώσεις, ή αναπνευστικά προβλήματα.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες πριν και μετά από ρινοπλαστική στο ιατρείο μου. Η επέμβαση θα πρέπει να εκτελείται εφόσον η εξέλιξη και ανάπτυξη του ατόμου έχει ολοκληρωθεί. Συνήθως, αυτό είναι περίπου στην ηλικία των18 ετών για τους άνδρες και 16 ετών για τις γυναίκες.

Όσο αφορά τους ασθενείς που έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να υπάρχει σαφές προεγχειρητικό πλάνο προς αποφυγήν διεγχειρητικών και μετεγχειρητικών επιπλοκών .

Κατά τη διάρκεια της πρώτης διαβούλευσης, ο χειρουργός θα σας εξηγήσει τη διαδικασία της επέμβασης με λεπτομέρεια, θα αξιολογήσει την υπόθεσή σας, και συζητά μαζί σας τις δυνατότητες της χειρουργικής επέμβασης και την πιο κατάλληλη για εσάς επιλογή. Αυτό το μέρος της προετοιμασίας είναι πολύ σημαντικό. Εσείς και ο χειρουργός σας θα πρέπει να προσπαθήσετε να κατανοήσετε τις απαιτήσεις και να συμφωνήσετε στο αξιούμενο τελικό αποτέλεσμα. Πολλοί ιατροί λειτουργούν με λογισμικό προσομοίωσης ή με την επεξεργασία της φωτογραφίας. Η χειρουργική επέμβαση στη μύτη παρουσιάζει αλλαγή στην έκφραση του προσώπου συνολικά και θα πρέπει να είστε έτοιμοι για αυτή την αλλαγή.

Ο χειρουργός πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες αναλογίες του προσώπου σας. Το προφίλ του υποψήφιου για ρινοπλαστική πρέπει να αξιολογηθεί συνολικά. Υπάρχει η δυνατότητα παράλληλα με τη ρινοπλαστική να γίνουν και διορθώσεις στη προβολή του πώγωνα(γενειοπλαστική).

Κατά τη διάρκεια της ανάλυσης του προσώπου αξιολογούνται οι ακόλουθες αναλογίες:

  • Μέτωπο-ρινική γωνία
  • Pινοχειλική γωνιά
  • Pάχη ρινός
  • Aκρορίνιο
  • Aπόκλιση κατά τους άξονες
  • Συμμετρία και πλάτος ρινός
  • Ποιότητα του δέρματος
  • Λειτουργία της μύτης: αναπνοή, όσφρηση, συντονισμός ήχου

Να πείτε στον χειρουργό εάν είχατε οποιεσδήποτε προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις ρινός ή τυχόν τραυματισμούς στη μύτη σας, ακόμα κι αν ήταν πριν από πολλά χρόνια. Θα πρέπει επίσης να ενημερώσετε το γιατρό σας εάν πάσχετε από αναπνευστικά προβλήματα. Ενημερώστε τον χειρουργό σας για οποιαδήποτε ασθένεια κι εκείνος θα κρίνει εάν αυτή επηρεάζει την επέμβαση.

Η χειρουργική επανόρθωση του ρινικού διαφράγματος και οι κογχεκτομές για την αποκατάσταση της καλής αναπνευστικής λειτουργίας γίνονται πάντα σε συνεργασία με ωτορινολαρυγγολόγο. Εάν ο ασθενής επιθυμεί λειτουργική αποκατάσταση και αισθητική ρινοπλαστική κατά την ίδια στιγμή, η σταθερή συνεργασία μας με εκλεκτούς ΩΡΛ συναδέλφους αποτελεί εγγύηση του αποτελέσματος.

Τα αποτελέσματα της ρινοπλαστικής είναι διαρκή. Ωστόσο, είναι αναγκαίο να συνειδητοποιήσουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι προφανές για διάστημα μέχρι και ένα έτος μετά την επέμβαση.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ σεΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ